Известие
Collapse
No announcement yet.
Студен Старт -21 °C
Collapse
X
-
Преди 3 години, предишната яка зима, редовно ми се налагаше да паля при - 25/ - 27 градуса, и нямаше грижи. Само ти трябва готин акумулатор.
---------- Post added at 08:43 ---------- Previous post was at 08:42 ----------
Първоначално публикувано от nmarinov Покажи съобщениеАз не успях да запаля днес на -20. Нафта от Лукойл + Castrol TDA и чисто нов 74 Ah акумулатор ... Снощи на -15 запали от първия път. Маслото е 10в40Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщение
---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
Първоначално публикувано от nmarinov Покажи съобщениеАз не успях да запаля днес на -20. Нафта от Лукойл + Castrol TDA и чисто нов 74 Ah акумулатор ... Снощи на -15 запали от първия път. Маслото е 10в40156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Ами от прочетеното във форума, ако имам изгоряла свещ, след като запали ще мига индикацията за подгревните свещи, а тя не мига .. в смисъл всичко би трябвало да е в ред. Ами от 2-3 пъти подгряване няма смисъл в случая - пробвах днеска в якия студ, просто маслото явно беше станало на пчелен мед. Мушнах една духалка под картера за час и после си запали от раз. Снощи на -15 (към 12 часа вечерта) запали от първия път, ама днес и дойде в повече тия -20 цяла нощ на открито. Както и да е, ще сменям чорбата скоро и ще споделя мнение, ако има пак як студ, дали трактора ще запали
Успех на останалите колеги, дано нямат проблемиAlfa Romeo 156 2.4 JTD 136 hp.
Comment
-
Първоначално публикувано от nmarinov Покажи съобщениеАз не успях да запаля днес на -20. Нафта от Лукойл + Castrol TDA и чисто нов 74 Ah акумулатор ... Снощи на -15 запали от първия път. Маслото е 10в40
Чудя се дали да не го отпуша, че си е студ в купето. При вас как е?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.
Comment
-
Ами при мен загрява доста бързо и от нас (ул. Ломска) до Лукойл вече имам парно. Алфата е докарана от Австрия и май има фабрично подгрев на антифриза, щото учудващо бързо започва да духа топлоАз също съм с изолиран ЕГР.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 hp.
Comment
-
Първоначално публикувано от darkmiracle Покажи съобщениеГледам че си от Козлодуй, аз днес бях там и рано сутринта на -21 по датчик, запалих без проблем, също със дизел от Лукой-ла. Маслото е 5В40. Това хубаво, но как загряват вашите коли при тези температури. При мен за около 35км каране температурата се колебаеше м/у 60 и 70 градуса. Термостата е нов и тестван, на няколко пъти спирах да видя да не е отворил, но не беше. Колата е с затапен ЕГР.
Чудя се дали да не го отпуша, че си е студ в купето. При вас как е?
Първоначално публикувано от nmarinov Покажи съобщениеАми при мен загрява доста бързо и от нас (ул. Ломска) до Лукойл вече имам парно. Алфата е докарана от Австрия и май има фабрично подгрев на антифриза, щото учудващо бързо започва да духа топлоАз също съм с изолиран ЕГР.
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
това е моето палене на -17 днес с масло agip 5w40 до тая година карах със 5w30 и никога до сега не се чувало тракане но за лятото 5w40 е по добре https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater156 SW 1.9JTD 110ph
Comment
-
Първоначално публикувано от sole_moe Покажи съобщениетова е моето палене на -17 днес с масло agip 5w40 до тая година карах със 5w30 и никога до сега не се чувало тракане но за лятото 5w40 е по добре https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
ПП: Аз съм с Eni-I 5w40, но моята никога не съм я тествал на студ и не съм я чувал на такива градуси защото е в топъл гараж като съседния е офис в който постоянно вървят климатици и денем и нощем и под 10 гр и в най големите студове няма в гаража. Реално обаче това изтракване е нормално макар и горе повдигачите да с в постоянна маслена баня
---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:16 ----------
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеТова чаткане и в двете клипчета в първите секунди до половин минута след паленето от къде идва?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеЕ затва се слага 5 W 40 на тия коли, че да не става на желе при такива студовеАко не иска да запали, проблемът е в запалителната / горивната система.
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Нали знаете, че е много важно къде сте спрели през ноща, паркирана на проветриво или завет, с какво изложение е, нафтата, и много други фактури.
В това време на -21 и аз запалих след леко замисляне.
И не забравяйте, в момента навън не е за мъже!sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение.....
И не забравяйте, в момента навън не е за мъже!По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment